ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.EMAIL:info@antigoniepivatianou.gr

Ατομικές Συνεδρίες και μέσω Skype

Στις ατομικές συνεδρίες ο θεραπευόμενος εστιάζει σε θέματα που τον απασχολούν και με τη βοήθεια του ψυχολόγου εντοπίζει προσωπικές δυσκολίες και εμπλοκές, αλλά και κρυμμένες δυνάμεις του εαυτού του. Μαθαίνει να αναγνωρίζει τα συναισθήματα του και να τα εκφράζει, καθώς επίσης διερευνά εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων που τον αφορούν.Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία το άτομο εξερευνά τρόπους για να ξεπεράσει δυσκολίες, προσωπικούς προβληματισμούς, ακόμα και την έλλειψη σκοπών ζωής.

Μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι στις ατομικές συνεδρίες είναι :

Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και Συμβουλευτική Ενηλίκων
Θεραπεία Σχημάτων ,Κατάθλιψη , Διαταραχές διάθεσης, Αγχώδεις διαταραχές
Ψυχοσωματικά συμπτώματα, Άγχος για την σωματική υγεία, Κρίσεις πανικού
Φοβίες, Κοινωνικό Άγχος, Ιδεοψυχαναγκασμοί
Συμβουλευτική γονέων , οικογένειας, διαζύγιο, απιστία
Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης , Επιθετικότητα , Διαχείριση θυμού
Διατροφικές διαταραχές, παχυσαρκία
Βουλιμία, ανορεξία, υπερφαγικά επεισόδια
Συναισθηματικές διαταραχές, Δυσλειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις
Διπολική Διαταραχή, καταναγκασμοί
Απώλεια, Πένθος, Τραυματικά γεγονότα
Αγοραφοβία, έμμονες ιδέες, υποστήριξη ατόμων με χρόνιες παθήσεις
Εθισμός από ουσίες, τζόγο, αλκοόλ
Προσανατολισμός και οριοθέτηση μελλοντικών στόχων
Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους, ανεργία, εξάρτηση από το internetΘεραπεία ζεύγους

Στη θεραπεία ζεύγους, το ζευγάρι με τη βοήθεια του θεραπευτή, καλείται να αναγνωρίσει τα δυσλειτουργικά μοτίβα που ανακυκλώνουν τα προβλήματα στη σχέση του. Το κάθε άτομο φέρνει στη σχέση τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές που έχει διαμορφώσει από νωρίς στη ζωή του, οι οποίες στην αλληλεπίδραση με το άλλο άτομο, δε φαίνεται πια να λειτουργούν. Το ζευγάρι καλείται να κατανοήσει τον τρόπο αλληλεπίδρασής του κι έπειτα να ασκηθεί σε νέους τρόπους επικοινωνίας, επίλυσης προβλημάτων, ενεργητικής ακρόασης του συντρόφου και νέους τρόπους ευχαρίστησης μέσα στη σχέση.

Παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία σε ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα ζευγάριαΟμαδική ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει το άτομο εξίσου αποτελεσματικά με την ατομική ψυχοθεραπεία. Η ίδια η συμμετοχή σε μια ομάδα μπορεί να είναι από μόνη της θεραπευτική, καθώς το άτομο διαπιστώνει ότι και άλλοι άνθρωποι μοιράζονται παρόμοια προβλήματα, ακούει διαφορετικές λύσεις, επανανοηματοδοτεί τη δική του εμπειρία και σχετίζεται εκ νέου δεχόμενο την επανατροφοδότηση των μελών της ομάδας.Ψυχοθεραπεία εφήβων

Η ψυχοθεραπεία εφήβων αφορά άτομα ηλικίας από 12-20 ετών, νέους δηλαδή που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες ή κάποια ψυχική διαταραχή. Σε αυτές τις ηλικίες, η συμπτωματολογία διαφοροποιείται από τους ενήλικες όπως επίσης και οι τεχνικές αντιμετώπισης. Η εφηβεία είναι μια περίοδος με έντονες ψυχοσυναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές. Ο έφηβος καλείται να αντεπεξέλθει σε μεγάλες κοινωνικές πιέσεις, που σχετίζονται με την ενηλικίωση, την επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης,την καλή απόδοση στις σχολικές τους υποχρεώσεις και τη μετάβασή τους σε έναν ενήλικο, “ώριμο“ τρόπο σκέψης. Παράλληλα όμως αισθάνονται και αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις παραπάνω αλλαγές και αυτό δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα συναίσθημα ματαίωσης και μη κατανόησης.

Παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία σε εφήβους, γονείς και οικογένειες.Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Επικοινώνησε μαζί μου σήμερα.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας να βρει λύσεις σε σημαντικά θέματα ή προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς επίσης είναι ένας τρόπος να γνωρίσει κανείς καλύτερα τον εαυτό του, πτυχές που δεν ήταν ορατές (π.χ φόβοι και αγωνίες), αλλά τον επηρεάζουν, και να δει τη ζωή του με άλλα μάτια. Μέσω της ψυχοθεραπείας μπορεί κανείς να βοηθηθεί σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης του εαυτού, να αυξήσει την αυτοπεποίθηση του και να αλλάξει συνολικότερα τις ιδέες και τις παγιωμένες αντιλήψεις που είχε σχετικά με το ποιος είναι, τι τον γεμίζει, τι τον ικανοποιεί και τι θέλει από τη ζωή. Αλλάζοντας εμείς και αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας, αλλάζει η καθημερινότητα μας και αποκτάμε εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για τις ικανότητες μας και δίνουμε άλλο νόημα στη ζωή μας.

Copyright Αντιγόνη Επιβατιανού 2018. All rights reserved.