Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων

Η Ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους καθώς και στις οικογένειες τους με σκοπό την αντιμετώπιση των ψυχολογικών δυσκολιών που παρουσιάζονται.
Είναι πιθανόν από τη προσχολική έως και την εφηβική ηλικία τα παιδιά και οι έφηβοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους.

Συχνά προβλήματα που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη παιδική όσο και κατά την εφηβική ηλικία είναι η δυσκολία προσαρμογής στο σχολείο, η επιθετική συμπεριφορά, η δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις,ο σχολικός εκφοβισμός, η χαμηλή αυτοκετίμηση, διατροφικά ζήτήματα, τραυματικά γεγονότα στην οικογένεια, αδερφικός ανταγωνισμός, κατάθλιψη, διαταραχές στη διάθεση.

Η εφηβεία είναι μια περίοδος με έντονες ψυχοσυναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές. Ο έφηβος καλείται να αντεπεξέλθει σε μεγάλες κοινωνικές πιέσεις, που σχετίζονται με την ενηλικίωση, την επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης,την καλή απόδοση στις σχολικές τους υποχρεώσεις και τη μετάβασή τους σε έναν ενήλικο, “ώριμο“ τρόπο σκέψης.

Παράλληλα όμως αισθάνονται και αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις παραπάνω αλλαγές και αυτό δημιουργεί εσωτερικές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα συναίσθημα ματαίωσης και μη κατανόησης.

Παρέχω συμβουλευτική υποστήριξη και Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Scroll to Top