Αντιγόνη Επιβατιανού

Ψυχοθεραπεία για Διατροφικές Διαταραχές

Η τροφή είναι το καύσιμο που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου η ενασχόληση με το φαγητό και την εικόνα του σώματος γίνεται «εμμονή» με αποτέλεσμα το άτομα να καταφεύγει σε συμπεριφορές επικίνδυνες τόσο για τη ψυχική όσο και για τη σωματική του υγεία. Στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Οι πιο συνηθισμένες είναι η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία και η επεισοδιακή υπερφαγία.
Η εμφάνιση αυτών των ακραίων συμπεριφορών σε σχέση με το φαγητό είναι η κορυφή του παγόβουνου και συνήθως συνδέονται με άλλα προβλήματα όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, δυσκολία στην αναγνώριση, στην έκφραση και στη ρύθμιση συναισθημάτων, εναλλαγές στη διάθεση, προβλήματα στις διαπροσωπικής σχέσεις, τραυματικά γεγονότα στην οικογένεια και στο περιβάλλον.

Παρέχω Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων για την αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών. Στόχος της θεραπείας είναι να αναγνωρίσει ο θεραπευόμενος τη δυσλειτουργική σχέση μεταξύ αρνητικών σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών που σχετίζονται με τη διατροφή, το βάρος και την εικόνα του σώματος και να αναπτύξει μέσα από γνωστικές, βιωματικές και συμπεριφορές τεχνικές ,στρατηγικές για την αλλαγή των διαστρεβλωμένων πεποιθησέων του, να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές του δυσκολίες έτσι ώστε να υιοθετήσει μια υγιή στάση σχετικά με τις διατροφικές του συνήθειες και την εικόνα του σώματος.